El Club Patí Atlètic Blanenc enceta la segona temporada

MARIA LÓPEZ

Sota el lema “Som hoquei, som Blanes”, comencen els entrenaments; volen recuperar la tradició per l’esport que havia tingut la vila. Potencien la formació des de la base i la sortida al primer equip.

“Som Hoquei, som Blanes” El Club Patí Atlètic Blanenc arrenca la segona temporada

Divendres al vespre, a les afores de la ciutat de Blanes trobem un gran complex esportiu inaugurat l’any 2011. A la porta, noies amb pals de twirling, nens i nenes amb bosses de bàsquet, quimonos d’alguna art marcial, bosses de patins… Amb aquesta activitat, no és d’estranyar que Blanes tingui la distinció de Destinació de Turisme Esportiu, tal com explica la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany.  La ciutat compta amb més de 67 clubs i entitats esportives, segons dades de l’Ajuntament de Blanes. Una d’elles és el Club Patí Atlètic Blanenc, que tot just comença el seu segon any de vida. Els membres de l’equip de benjamins i alevins ja surten a l’anomenada Pista Vermella, mentre els membres del club de bàsquet acaben el seu entrenament. Són dotze nens i una nena, qui porten samarreta vermella amb lletres blanques “som hoquei, som Blanes”.

h1.png
Els dediquen una part dels entrenaments a fer exercicis personalitzats. Foto: Maria López

Una frase que reflecteix molt l’esperit del club, oferir un esport de base, que cregui en els jugadors de l’equip des de petits i que els permeti arribar a jugar al primer equip. Així ho explica un dels creadors del club, Gerard Garcia, que es va formar a l’antic Blanes Hoquei Club Fundació, juntament amb Pol Serra, l’altre implicat en la idea. Veient el futur incert que oferia el club on es trobaven van voler crear-ne un de nou que fomentés la formació des de la base i tornar, al municipi, la tradició de l’hoquei que històricament havia tingut.

Tots equipats, comencen l’entrenament. “No són ni molts ni pocs, són els que han de ser”, explica Gerard Garcia mentre els dóna indicacions. Són un dels 105 clubs d’hoquei que estan registrats a la Federació Catalana de Patinatge, compten amb un equip d’alevins, un de benjamins, un primer equip i un grup d’escoleta que tot just comença a aprendre a patinar. L’entrenament no s’atura. Per una banda, per parelles, intenten treure’s la pilota els uns als altres. Per l’altra, un noi ensenya a dos petits armats amb peto, casc i genolleres, les millors tècniques per parar la pilota. Acaba de començar la segona temporada, en teoria més fàcil a nivell administratiu que l’anterior.

El 15 de juny del 2015 signaven els papers per formar el club. Els costos de la inscripció van ser aportats pels creadors, no hi havia pressupost. De fet, la temporada passada cada jugador pagava la seva fitxa federativa, i el que pagaven els infants d’inscripció no servia per pagar els entrenadors, que ho feien de forma gratuïta, sinó que servia per poder pagar els arbitres dels partits. Gerard Garcia explica que aquesta temporada els entrenadors ja cobraran en concepte de dietes. Mentre entren, fa gestions a l’ordinador per acabar de veure que les fitxes de la federació dels infants estiguin totes tramitades: “demà tenim el primer partit i hauríem de tenir-ho arreglat ja”. Les peripècies administratives, però, queden en segon pla quan parla del suport que han rebut des de l’àmbit de l’hoquei català i des de l’entorn blanenc. Aquí destaca el suport de la GAK (Grada Antifa Kombatents) que acompanya el primer equip allà on va i va néixer amb la intenció de recuperar la passió blanenca per l’esport, finalitat que comparteixen amb el Club.

h2
El primer equip valora molt el suport rebut per la grada d’animació GAK. Foto cedida pel Club.

D’altra banda, la iniciativa també ha rebut el suport de persones vinculades amb l’antic club. Marina Serra, exjugadora del  Blanes Hoquei Club Fundació, explica que “era necessari que hi hagués un club que tornés a posar èmfasi en la formació des de la base i tornés al poble el prestigi que tenia l’hoquei”.

h3
Els entrenaments es duen a terme a la Ciutat de Esportiva de Blanes. Foto: Maria López.

L’entrenament segueix. Després d’exercicis de control de la pilota, alguna caiguda sense importància i xuts a porteria, comencen un partit entre ells. És el moment de posar en pràctica el que saben i preparar-se per demà. Expliquen, també, que la valoració de la temporada anterior és molt positiva: “hem complert tots els objectius que teníem, tant amb els grans com amb els petits”. El primer equip va quedar a mitja taula a la classificació de Segona Catalana i van aconseguir que els equips inferiors adquirissin un nivell similar al dels equips contra els que competien. Cal destacar que molts dels nens i nenes no havien fet mai abans hoquei patí.  Quan acaba el partit ja es comencen a veure jugadors de bàsquet que es preparen per ocupar la Pista Vermella. “Aquí els divendres és un no parar”, explica un dels treballadors de la Ciutat Esportiva. L’equip ha acabat l’entrenament, però encara els en queden molts, i també partits i reptes, entre els quals hi ha poder crear un equip femení o que el primer equip pugi a Primera Categoria Catalana.

Anuncis